INGREDIENCE:
- 50 g rozemletých ovesných vloček
- 1 lžička kypřícího prášku (nejlépe bez fosfátů)
- 1 lžička medu (případně jiného sladidla či stevie - množství dle chuti)
- 1 lžička kakaa (holandského typu)
- 1 lžička přepuštěného másla GHÍ (nebo kokosového oleje)
- 1 vajíčko (domácí)
- 1 menší banán
- ovoce na ozdobu
- chia semínka, mandle na posypání
POSTUP:
Do sekáčku nasypeme ovesné vločky s práškem do pečiva rozmixujeme. Poté postupně přidáme všechny ingredience a promícháme až do hladké polotekuté konzistence. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka.
Hrneček si lehce vymažeme máslem, vysypeme moukou nebo kokosem a nalijeme do něj těsto asi do 1/2 hrnečku.
Poté vložíme hrnek do mikrovlnky a "pečeme" 2-3 minuty (podle výkonu mikrovlnky).
Po upečení vyklopíme koláč z hrnečku a polijeme bílým jogurtem, ozdobíme ovocem, mandlemi a chia a můžeme si pochutnat na skvělé snídani.
Pokud Vás recept zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku. Dejte vědet, jak Vám koláček chutnal. :-) Těším se i na fotky!