Pečený kapr na bylinkách

Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které nám poděkuje především naše srdce. A navíc nám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Rýžový nákyp ze zbytků uvařené rýže

Občas se stane, že to s uvařením přílohy přeženeme a nějaká nám zbyde. Pokud máme dost rýže a nevíme co s ní, je škoda ji vyhazovat. Dá se zužitkovat třeba do rýžového nákypu. (I přesto, že není vařená v mléce a nemáme rýži arborio typickou pro tato jídla).

V tomto receptu je dostatek bílkovin z vajíček a tvarohu, takže se i ze sladkého jídla stane vyvážená snídaně nebo oběd, který nás dostatečně zasytí. Výhodou je, že opět můžeme spotřebovat libovolné druhy ovoce, které podléhají zkáze. Stejně tak můžeme zvolit místo tvarohu jiné mléčné výrobky (zakysanou smetanu, cottage, jogurt,..). Tak ať vám nákyp chutná a co nejméně s jídlem plýtváme.

Špenátový koláč s chlebovou strouhankou

Určitě se vám doma někdy stalo, že vám zbylo pečivo, které už nestihnete zkonzumovat. Jelikož si doma peču kváskový chléb, tak by pro mě byl hřích ho vyhodit do koše. Starý chléb stačí usušit a poté rozemlít na strouhanku. Využítí je spousta. Dá se z ní připravit tzv. parmazán pro chudé, omáčka k masu, dochucovací pasta, ale třeba i tento výborný špenátový koláč, do kterého můžete spotřebovat spoustu věcí, které vám v lednici přebývají a bojíte se, aby se nezkazily. Tak kdo vyzkouší? 

RECEPT: Cuketové placky

Opět cuketa! Když máme těch cuket na zahradě tolik, tak by byl hřích toho nevyužít. :-) Dneska tu jsem s receptem na cuketové placky. Pokaždé je dělám trochu jinak, ale tahle kombinace mi chutná asi úplně nejvíc. Doporučuji vyzkoušet, jsou opravdu mňam. :-)

A výživové hodnoty jsou také pecka. Hodně bílkovin, málo tuku a sacharidů. :-) Máme je moc rádi, proto je dělám velké množství. Podle počtu strávníků upravte, většině lidí bude stačit poloviční dávka. :-)

Kváskový podmáslový chléb

Často se mě ptáte na recept na kváskový chléb. Můj zatím nejoblíbenější je celožitná cihla sypaná slunečnicí. Ale dětem a manželovi nejvíce chutná PODMÁSLOVÝ CHLÉB. Chléb je krásně vláčný ještě několik dnů po upečení. Pochutná si na něm opravdu každý. Jaké výhody má kváskový chléb a proč mu dát přednost před klasickým chlebem vám píšu níže. 

RECEPT: Koprová omáčka zdravá dietní verze

KOPROVÁ OMÁČKA - klasická verze této omáčky, nepatří mezi ideální jídlo pro ty, kdo si hlídají štíhlou linii. 

Chuť kopru buď milujeme nebo úplně nesnášíme. :-) K jaké skupině patříte? Já k té první..., proto jsem se snažila vymyslet variantu, kterou si může dopřát kdokoli. I při redukci váhy. 

RECEPT: Pečená treska s bramborami a salátem

Tentokrát....Treska s vařeným bramborem a zeleninovým salátem. Protože času není nikdy nazbyt, mám ráda rychlá a jednoduchá jídla. Samozřejmě hlavním kritériem je - CHUŤ. Často se setkávám s názorem, že co je zdravé, není dobré. S tímto já absolutně nesouhlasím. Každé jídlo se dá připravit chutně. Souhlasíte se mnou nebo ne? :-)

Někdo z vás si možná řekne, že je to moc velká porce. Ale věřte, že si ji může dovolit i člověk, který právě redukuje váhu. I přes svou velikost obsahuje ideální příjem živin. Takže nezapomeňte, že se ke štíhlosti musíte projíst! Ne naopak. :-) 

Recept: Thajské zelené kari s kuřecím masem

Thajské zelené kari - Od té doby, co jsme byli poprvé v Thajsku, tak jsme si s manželem (i dětmi) zamilovali místní kuchyni. A jelikož se do Thajska asi dlouho zase nepodíváme, tak jsem si musela poradit a připravit si toto jídlo doma. Manžel chtěl kari uvařit už dávno, ale já jsem se tomu dlouho bránila, protože jsem neměla potřebné ingredience.

Zjistila jsem, že není vůbec těžké je sehnat. Většinou jsou jimi zásobené všechny vietnamské obchody s potravinami nebo větší supermarkety jako je Tesco, Makro, Lidl - když je asijský týden apod...

Samotná příprava je už hodně jednoduchá a rychlá. Takže pokud máte chuť, určitě se toho nebojte a připravte si Thajské kari doma. Jak jste na tom vy? Máte rádi asijské pokrmy? Nebo se jim vyhýbáte? 

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti